Ponedjeljak
17.02.2020.

Učitavanje: Valentina Škrtić i Adrian Satja Kurdija

Utorak, 25.02.2020 u 20:00 @ Booksa
Extra_large_86493341_2588627244745291_987075968151584768_n
Učitavanje: Valentina Škrtić i Adrian Satja Kurdija
A+ A-

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autorice i autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i one s još neobjavljenim tekstovima.

Na jubilarnom 10. Učitavanju u Booksi vraćamo se mlađoj generaciji i ugošćujemo Valentinu i Adriana. O svojem širokom području interesa, inspiracijama i pogledu na književnost i život općenito razgovarat će s voditeljem Učitavanja Martinom Majcenovićem i Vigorom Vukotićem.

Valentina Škrtić rođena je 1992. u Karlovcu, gdje završava osnovnu i srednju školu (gimnaziju). 2011. godine upisuje studij socijalnog rada koji završava 2017. Otada radi kao socijalni radnik/terapeut, prvo u Domu za starije Maksimir, kasnije u Centru za odgoj i obrazovanje Karlovac. U slobodno vrijeme bavi se sviranjem gitare, piše vlastite pjesme te je prvenstveno veliki zaljubljenik u glazbu. Do sad je imala nekoliko samostalnih nastupa sa svojim uglazbljenim tekstovima. Također, proučava istočnjačku filozofiju i intenzivno se bavi yogom u posljednjih 5 godina.

Adrian Satja Kurdija rođen je 1991. godine. Diplomirao je računarstvo i matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Radi kao asistent na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te privodi kraju doktorski studij na istom fakultetu. Bavi se i izradom zadataka za informatička natjecanja te je koautor knjige Algoritmi u Pythonu. U slobodno vrijeme, između ostaloga, pokušavao je pisati poeziju i prozu. Trenutačno pokušava osnovati bend i objaviti zbirku kratkih priča.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.