Utorak
29.10.2019.

Večer haiku poezije

Četvrtak, 31.10.2019 u 19:00 @ Knjižnica Marije Jurić Zagorke
A+ A-

U suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom u zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke u četvrtak, 31. listopada, u 19 sati održat će se susret s japanskim književnikom Horijem Takeakijem. Moderator će biti Tomica Bajsić.

Hori Takeaki japanski je književnik i antropolog. Objavio je brojne publikacije o ekološkim, kulturološkim i sociološkim temama, uključujući Anthropological Practice and Beliefs of Japanese Fishery, Is a non-Hegemonic World Possible?, P.E.N. Can Change the World, a s Vaclavom Havelom kao suautorom izdao je knjigu The View from Prague: Experience of the World Leaders at the Dawn of the 21st Century.

Predavao je na nekoliko sveučilišta te bio savjetnik vodećih svjetskih korporacija. Osim toga, obnašao je dužnost potpredsjednika Američko-japanske zaklade od 1987. do 1996. godine. Njegova novinarska karijera uključuje pet godina (1990. – 1995.) provedenih na mjestu člana uredničkog odbora časopisa Japan Times Weekly.

Dvaput je bio član predsjedništva Međunarodnog P.E.N.-a: od 2001. do 2004. i od 2007. do 2010. godine. U razdoblju od 2010. do 2016. godine obnašao je funkciju međunarodnog tajnika P.E.N.-a, a trenutno je potpredsjednik te organizacije.

U središtu Takeakijevog interesa su antropološki aspekti ekologije u širem kontekstu humanističkih znanosti (pitanja antropološkog pristupa ekologiji, upravljanja okolišem i raspolaganja prirodnim resursima, odnosa religije i ekologije).

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.