Ponedjeljak
27.11.2017.

Večer suvremene indijske književnosti i "Lotosi od neona"

Subota, 02.12.2017 u 20:00 @ Bacchus Jazz bar
A+ A-

U izdanju Studio TiM iz Rijeke i Indijskoga kulturnoga centra Udruge Lotos ove je godine svjetlo dana ugledala zbirka suvremenih indijskih tekstova na hrvatskome jeziku, Lotosi od neona. Telećan je za knjigu rekao da donosi "panoramu novi(ji)h književnih glasova Indije" i otvara "prozor, zapravo mnoštvo prozora u jedan čudesno mnogoglasan svijet".

Dođite i poslušajte riječ urednica, prevoditeljica i prevoditelja te izdavača: kako je i zašto nastala upravo ovakva knjiga. Zašto se knjiga zove Lotosi od neona. Kako to da na naslovnici nema barem jedno bananino stablo ili neke palače? A gdje je Tadž mahal? O čemu pjevaju suvremeni indijski pjesnici i pjesnikinje, oni mlađi i oni malo stariji? Što se desi kad dvije indologinje krenu u uređivanje knjige?
Upoznajte se s indijskim autorima i njihovim tekstovima o gradovima i drugim ljubavima. Jer nije sve u gradu, naravno. Uživajte u golicanju mašte pročitanim ulomcima s Lancelotom i Filomenom. Prošetajte parkovima Delhija, upoznajte bezimenu ženu na ulicama Bombaja i mnoge druge. Urednice knjige: Lora Tomaš, Marijana Janjić.

Večer je zamišljena kao opušteno druženje na kojemu će publika imati priliku razgovarati s izdavačima, urednicama te nekima od prevoditelja poslušati pjesme i ulomke proze u prijevodu te uživati u modernoj indijskoj glazbi. Tekstove čitaju: Sanja Mataga i Marko Jelić.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.