Srijeda
26.06.2019.

Zalogaj poezije: večer improvizacije

Petak, 28.06.2019 u 21:00 @ Siscia Jazz Club
A+ A-

Na Zalogaju poezije u petak, 28. lipnja s početkom u 21 sat, u Siscia Jazz Clubu, na rasporedu je večer improvizacije uz već uobičajeno otvoreni mikrofon za sve zainteresirane pjesnike. Program organizira Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture. Kao glavni gosti večeri nastupit će istaknuti predstavnici slovenske improvizirajuće i jazz scene koji kroz suradnju sa drugim glazbenicima i pjesnicima tvore kako tamošnju, tako i širu međunarodnu scenu slobodne improvizacije. Na svojim instrumentima bez unaprijed zadane ili osmišljene glazbene šablone pratit će stihove sisačkih pjesnika i njihovih gostiju iz drugih gradova.

Očekuje se dolazak Mitje Hlupiča i braće Jošta i Vida Drašlera iz Bistrice ob Sotli i njihovog kolege Marka Jeniča, a možda iznenade i još ponekim gostom. Do sada su više puta nastupali u okvirima međunarodnog festivala Improcon s pjesnicima hrvatske alternativne i urbane scene: Žarkom Jovanovskim, Vidom Jerajem, Mariom Kovačem, Sinišom Matasovićem i ostalima, a kako to uživo zvuči, najbolje ćete se osvjedočiti ukoliko osobno dođete poslušati u petak.

Voditelj Zalogaja poezije je sisački pjesnik Salih Kulović.


Mitja Hlupić, svestrani je glazbeni i kulturni aktivist, organizator koncerata i radijski urednik. Okuplja domaće i svjetske glazbenike u Klubu Metulj iz Bistrice ob Sotli.

Jošt Drašler u zadnjem je desetljeću jedan od najaktivnijih aktera slovenske scene slobodne interpretirajuće i jazz glazbe. Glavni instrumenti su mu kontrabas i bas gitara. Svira od malih nogu. 2018. godine objavio je solistički nosač zvuka The Ballon Catcher na kojem kroz 9 snimaka predstavlja široki zvučni spektar kontrabasa. Član je raznih glazbenih sastava. Osim muzikologije, studirao je kontrabas na državnom Konzervatoriju u Celovcu pri prof. Uliju Langthalerju. Nastupao je na brojnim festivalima u Sloveniji, Češkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Vid Drašler istaknuti je akter slovenske jazz scene i scene improvizirajuće glazbe. Jednako senzibilno svira bubnjeve i u šansonjerskoj Orkestradi. Glazbeni je pedagog i suorganizator raznih događanja i festivala. Na slovenskoj sceni improvizirajuće glazbe ostavio je značajan trag u triu: Drašler Karlovčec Drašler. Surađivao je s brojnim slovenskim i inozemnim glazbenicima i ostvario uspješne međunarodne suradnje i nastupe.

Marko Jenič svira violinu kroz brojne suradnje sa slovenskim i inozemnim akterima improvizirajuće glazbene scene. Sudionik je brojnih festivala i koncerata.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.