Dječji fragmenti o devedesetima

Dok svoju poeziju zasniva na depoetizaciji jezika, Željka Horvat Čeč u proznoj knjizi '4 brave' pokazuje suprotne tendencije.

Vruća premisa, mlaka izvedba

Roman 'Hladna fronta' neće poljuljati status Pavla Pavličića kao 'najčitanijeg hrvatskog pisca', ali ni ublažiti opadanje interesa za njegova djela.

Umijeće, ali bez magije

'Ciganin sam, ali najljepši' Kristiana Novaka je sumoran, dobro napisan i raspisan roman, koji ima i svijetle trenutke i slabije strane.

Lakoća pisanja o teškim temama

Autobiografski roman 'Moj lepi život u paklu' Ivana Ivanjija jedna je od najzanimljivijih regionalnih knjiga proteklih godina.

Rat i mir i zombiji

U skladu sa svojom tematikom, Hemonov roman 'Kako su nastali Ratovi zombija' izrazito je filmično i efektno štivo.

Ljeto kad je ubijao Beara

Dokumentarni roman 'Beara' Ivice Đikića u mnogim je aspektima vrlo relevantan, dok mjestimice pada u opća mjesta.

Kamo tekst putuje?

TEMA TJEDNA 'Festival svjetske književnosti' - Putopisna proza 'Slijepa karta' Marka Pogačara lako se čita, ali teško iščitava.

Postajati muškarcem devedesetih

Okosnicu Tabaševićevog stila u romanu 'Tiho teče Misisipi' čine pjesnička eksploatacija jezika i interes za psihoanalizu.

Preporuka za letenje

'Leto kad sam naučila da letim' Jasminke Petrović odličan je roman za mlade, o beogradskoj tinejdžerki koja ljetuje na Hvaru.

Putovanja Nesvrstanog

Jerko Bakotin u putopisno-reportažnoj knjizi 'Bratstva i ubojstva, gajđin' odbacuje famu o objektivnom novinarstvu i nudi osobna viđenja.

Jedačice lišća

'Dobri za sve' je nova pjesnička zbirka Sonje Manojlović, recentne dobitnice Goranovog vijenca. 

Raštrkana putovanja

Zbirka 'Padajući izbornik' najuspješnija je kad autor Aleksandar Hut Kono daje mašti na volju, bez pritiska da bude subverzivan.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.