Page arrow

20. obljetnica Ferala

Large feral
Nedjelja
02.06.2013.

Prije točno 20 godina izašao je prvi broj lista Feral Tribune. Feral je nastao iz humorističnog podlistka dnevnika Nedjeljna Dalmacija. Od priloga na jednoj stranici (koji je uređivao Đermano Ćićo Senjanović), Feral je dogurao do samostalnog tjednika, uvelike zahvaljujući formalnim pokretačima Viktoru Ivančiću, Borisu Dežuloviću i Predragu Luciću, ali i drugim novinarima koji su u Feralu bili od početka.

Kultni status stekli su 1990-ih kako vrlo ozbiljnim i kritičkim novinarskim člancima, tako i satiričnim tekstovima. Nažalost, Feral nije doživio ovu godišnjicu jer je 2008. ugašen iz financijskih razloga (koji su, doduše, i politički jer su oglašivači zaobilazili Feral u širokom luku). 

Kolege s portala Lupiga potrudit će se i u narednim danima objaviti nekoliko tekstova posvećenih legendarnom Feralu, među kojima su razgovori s navedenim trojcem, tekst Ivana Lovrenovića, izbor najboljih naslovnica itd.
Lupigin temat o Feralu možete pratiti ovdje.
izvor: Lupiga
foto: Booksa
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage lucic 1 14.01.2018.

U tunelu usred mraka

Predrag Lucić bavio se crnim političkim temama kojima se nitko nije htio baviti, ali tako da smo ga svi htjeli čitati.

Piše: Luka Ostojić

Preporuke
Homepage jedan svijet jedan feral gorki smijeh slobode ili viva ludez 11.08.2015.

Feral: smijeh usred mraka

Knjiga 'Smijeh slobode' Borisa Pavelića prati povijest novina koje su nam brutalno, precizno i duhovito govorile koliko nam je loše.

Piše: F. B.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu