Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

7. Subversive Festival

Large subversive
Utorak
29.04.2014.

Počinje uskoro i 7. Subversive Festival! Naslovna tema glasi Moć i sloboda u doba kontrole: mreže – ideologija – alternative. Festival se održava od 3. do 17. svibnja u Zagrebu, a okupit će, kako se navodi, vodeće svjetske intelektualce, znanstvenike, umjetnike, filmaše, aktiviste i društveno odgovorne građane.

Program je toliko raznolik da kad bi sad stali nabrajati čega će sve biti, stostruko bi premašili prostor predviđen za blitz vijesti.

Zato idemo drito do onog dijela koji nas najviše zanima, a to je nikad bogatiji Sajam subverzivne književnosti. Isti se otvara 6. svibnja u Kinu Europa ne jednom, ne dvjema, već trima tribinama koje propituju razorne teme nasilja, zatvora i tijela na kojima će sudjelovati pisci, suci, upravitelji kaznionica, aktivisti itd., a razgovore će moderirati Aleksandar Stanković i naš specijalni agent Neven Vulić.

Ece Temelkuran, turska aktivistica i spisateljica, javit će se videolinkom. Bit će predstavljeni novi prijevodi informatičkog pionira Jarona Laniera, utjecajnog ekonomista Davida Harveya, nagrađenog novinara Glenna Greenwalda (o legendarnom zviždaču Edwardu Snowdenu).

Bit će također predstavljeni brojevi časopisa Poezija, Relations i Libra Libera!

Ljudi, ovo je samo jedan mali dio blaga koje nudi 7. Subversive Festival, za detaljan program pohitajte ovdje. Dva tjedna subverzije u Zagrebu! Da zbog obaveza ne moramo boraviti u officeu, bili bismo na Festivalu od sumraka do zore!

izvor i foto: promotivni materijal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu