Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitajte pjesnikinje na BEK-u

Large  enski pjesni ki blok 2020
Srijeda
15.04.2020.

Projekt Besplatne elektroničke knjige u ovo apokaliptično doba kontinuirano bilježi porast preuzimanja e-knjiga, a ovih dana postojećim naslovima pridružilo se šest zbirki suvremenih hrvatskih pjesnikinja.

Tako ondje sada možemo čitati i Plovna mjesta Sanje Baković, prvijenac autorice projekta za popularizaciju poezije – Odvalimo se poezijom, Nebeski ekvator Gordane Benić, višestruko nagrađivane pjesnikinje i dobitnice Goranova vijenca, Etika kruha i konja Marije Dejanović, nagrađenu Goranom za mlade pjesnike, Početne koordinate Monike Herceg, za koju je autorica nagrađena Goranom za mlade pjesnike te s još tri druge ugledne nacionalne pjesničke nagrade, Čovječica Sonje Manojlović, višestruko nagrađivane pjesnikinje i dobitnice Goranova vijenca, te Meteorologija tijela Nade Topić, koja je bila u užem izboru za književne nagrade Risto Ratković i Tin Ujević.

S novim zbirkama čitateljima su ukupno dostupna 222 naslova. Dosad je objavljeno 19 naslova dobitnika Goranova vijenca te 23 naslova dobitnika Gorana za mlade pjesnike.

Dakle, ostanite doma i čitajte pjesnikinje!

****

O Plovnim mjestima Sanje Baković pisala je Mateja Jurčević, s snimku Sanjinog razgovora s Ivanom Šamijom pogledajte ovdje. Na Početne koordinate osvrnula se Kristina Špiranec, a snimku gostovanja Monike Herceg u Booksi pogledajte ovdje. O Etici kruha i konja pisala je Lucija Butković. Što je Sonja Manojlović u razgovoru otkrila Nevenu Svilaru pročitajte ovdje.


Izvor i foto: BEK

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu