Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Dan Brown piše glazbenu slikovnicu

Large dan brown bookjacket cropped
Srijeda
26.02.2020.

Priznajte, u nekom trenutku života upali ste u gorljivu raspravu o Danu Brownu i nekom od njegovih djela, najvjerojatnije Da Vincijevom kodu. E pa sada iz njegovog spisateljskog zakutka stižu sasvim drugačije vijesti. Naime, Dan Brown piše slikovnicu za djecu. I to glazbenu.

Interaktivnu multimedijsku slikovnicu Divlja simfonija popratit će dječji album klasične glazbe koju je skladao sam autor, i to ni manje ni više u izvedbi Zagrebačkog festivalskog orkestra. Na američkom tržištu bit će dostupna od početka rujna, a hrvatsko izdanje objavit će VBZ. 

Kao dugogodišnjega glazbenika, Dana Browna nadahnule su, kaže, klasične simfonijske priče za djecu poput Peće i vuka, ali i mnoge slikovnice iz njegova djetinjstva. ''Obožavam pripovijedanje i u svojim romanima uvijek nastojim ispreplesti raznolike teme. Bio sam uzbuđen što sam s Divljom simfonijom mogao nastaviti nadograđivati tu ideju i osmisliti uistinu slojevito iskustvo, koristeći se istodobno trima različitim izričajima: likovnom umjetnošću, glazbom i riječima. Baš kao što opera zaokuplja svoju publiku prekrasnom scenografijom, dramatičnom glazbom i libretom, tako i Divlja simfonija nastoji postati gozba koja istodobno zaokuplja oči, uši i um'', objašnjava Brown svoj poduhvat.

divlja
Naslovnica slikovnice. Izvor: VBZ

U slikovnici zaigrani Maestro Miš svojim dirigentskim štapićem vodi čitatelje u posjet brojnim životinjskim prijateljima, od geparda i klokana do slonova i plavetnih kitova. Svaka stranica bit će posvećena jednoj životinji i, kako najavljuje VBZ, pružat će djelić mudrosti za bolje snalaženje u životu. Uz čitanje, na raspolaganju će biti glazbene kompozicije, po jedna za svaku životinju, a njih će reproducirati besplatna interaktivna aplikacija za pametne telefone. U trenutku objavljivanja popratna glazbena aplikacija bit će dostupna za besplatno preuzimanje preko stranice wildsymphony.com i pomoću QR koda u samoj slikovnici. Za ilustracije će biti zaslužna mađarska ilustratorica Susan Batori.

Moramo priznati, izgleda (i zvuči) poprilično zanimljivo!


Izvor: VBZ, foto: Philip Scalia, licenca

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu