Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Dorja Habazin završava 'Sedam'

Large 2126
Utorak
19.10.2010.

Dorja Habazin (photo: Marko Trusk)

Jučer je u Booksi održana književna večer na kojoj su sudjelovali finalisti natječaja za kratku priču koju su Booksa i Celeber raspisali u sklopu književno-umjetničkog projekta 'Sedam'. Da podsjetimo, šest Celeberovih autora (Daniel Bele, Ivana Gudelj, Predrag Vrabec, Dario Šarec, Andrija Škare i Luka Marić) u lipnju je započelo s pisanjem zajedničke knjige čiji su kostur osmislili urednici Ivo Caput i Daniel Bele. Autorima su na raspolaganje stavljena tri glavna i četiri sporedna lika te mjesto i vrijeme radnje – Zagreb, sredina 90-tih prošlog stoljeća do danas. Što se događalo s ovim likovima i kako su se o njima brinuli Celeberovi autori čitatelji su kroz kratke izvadke mogli pratiti na našem portalu i na stranicama izdavačke kuće Celeber, dok je paralelno s objavama bio raspisan natječaj za kratku priču koji je pobjedniku/ici osiguravao mogućnost pisanja završnog odlomka te književnu stipendiju ostvarenu od prodaje knjige 'Sedam' u izdanju Celebera.

Prema jednoglasnoj ocjeni žirija, koju je prisutnima obznanila Ana Stunić, najbolju priču pristiglu na natječa napisao je Robert Bruch, odnosno, kako se doznalo nakon otvaranja šifri, Dorja Habazin. U kvalitetu njezine i ostale četiri najbolje priče koje potpisuju Tanja Novak, Ivana Galić Šoštarić, Samir Raguž i Teuta Butuči, mogli su se uvjeriti svi posjetitelji Bookse na jučerašnjem čitanju.

Proglašenjem pobjednice ostvaren je cilj koji se ovim projektom, prema riječima Ive Caputa, upravo želio postići. Naime, na ovaj je način promovirano novo ime na hrvatskoj književnoj sceni i nadamo se da će dobivena stipendija Dorji, 23-godišnjoj studentici polonistike i bibliotekarsta, omogućiti rad na njezinom prvom rukopisu i samostalnu knjigu. Što možemo očekivati od Dorje Habazin vidjet ćemo i po tome kako će se snaći s likovima iz romana 'Sedam' koje je Luka Marić u zadnjem napisanom poglavlju stjerao u gay bar...

Knjiga 'Sedam' trebala bi izaći iz tiska krajem studenoga kad će u Booksi biti organizirana prigodna promocija. Knjiga će koštati svega 59 kuna jer su se svi uključeni u ovaj projekt odrekli svojih honorara (od autora, do dizajnera, lektora i tiskare) u svrhu bolje prodaje koja će, kako je već rečeno, u obliku književne stipendije biti isplaćena na žiro račun autorice. Čestitamo Dorji, svim finalistima i sudionicima ovog natječaja, a najbolje priče uskoro potražite u našoj Zadaćnici.

OPASKA

Ovim putem ispričavamo se Nenadu Dragašu i Marini Vrđuka Beleš čije su priče ušle u prvih sedam najboljih, a koji su bili spriječeni doći na čitanje u Booksu pa su zbog propusta izostavljeni iz gornjeg teksta. (21.10.2010.)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu