Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

DRUGI KADAR upisuje polaznike!

Large dklogo3
Utorak
22.09.2020.


Škola umjetničke fotografije DRUGI KADAR upisuje novu generaciju polaznica i polaznika!

Škola je namijenjena svima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept, a sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, gostujućih predavanja fotografa i suvremenih umjetnika, vikend radionice i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koji se potom transformiraju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira. Tijekom trajanja fotografske škole svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

Voditeljice škole su povjesničarka umjetnosti i kustosica Jelena Pašić i filmologinja i fotografkinja Nika Petković, a mentor ovogodišnjeg završnog fotografskog rada je fotograf Marko Ercegović. Kroz tri mjeseca trajanja škole gostujuća predavanja će također održati fotografi Denis Butorac, Boris Cvjetanović, Luka Kedžo i Davor Konjikušić, dok će vikend radionicu voditi fotografkinja Petra Mrša.

Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovna tehnička predznanja o fotografiji, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 7. 10. 2020. Broj polaznika je ograničen, a cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u dvije rate. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 098 986 78 44 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com.

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom od 12. 10. 2020. godine od 18 do 21 sati u Booksi. Pri održavanju radionice poštivat će se sve epidemiološke mjere, a ukoliko bude potrebno, predavanja će se odvijati u online formatu.

Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR - Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu