Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Frances Hardinge dobila Costu

Srijeda
27.01.2016.
Roman za djecu The Lie Tree autorice Frances Hardinge dobio je prestižnu nagradu Costa koja se dodjeljuje za knjigu godine.
U konkurenciju za nagradu ulaze proza, poezija i publicistika, a roman Hardinge je druga knjiga za djecu koja je dobila Costu od 1985. kad je nagrada ustanovljena. Prva je Jantarni dalekozor Philipa Pullmana (2001.)
Roman The Lie Tree govori o 14-godišnjakinji koja želi postati prirodoslovna znanstvenica poput oca. Žiri je pohvalio roman kao "viktorijanski gotički triler s elementima paleontologije i feminizma". 
Hardinge je u govoru istaknula širu važnost nagrade: "U širem svijetu knjige za djecu nezasluženo imaju status lake književnosti. No, u tom polju trenutno se događa mnogo zanimljivih stvari."
U užem izboru za nagradu bili su debitantski roman The Loney Andrewa Michaela Hurleya, roman A God in Ruins Kate Ackinson, zbirka 40 soneta Dona Patersona i biografija The Invention of Nature: The Adventures of Alexander Von Humboldt, The Lost Hero of Science autorice Andree Wulf

***

izvor: Costa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu