Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Glazbenici dizajnirali omote knjiga

Large 309
Četvrtak
02.08.2007.

U Penguinu su se dosjetili zgodnog načina kako uštedjeti, a pritom kupcima pružiti nešto novo. Odlučili su da će neka njihova meka izdanja od sada imati bijele korice kako bi se čitateljima omogućilo da sami osmisle izgled knjige. Dio je to zanimljivog i kreativnog projekta 'Dizajniraj svoju omiljenu naslovnicu' kojeg je Penguin započeo angažiranjem slavnih glazbenika koji su dobili mogućnost oblikovati korice svojih omiljenih knjiga.

Johnny Borrell, pjevač Razorlighta, inače ljubitelj knjiga depresivnih alkosa, za naslovnicu Fitzgeraldovog klasika Veliki Gatsby, smještenog u dekadentne 20-te prošlog stoljeća iskoristio je listić iz neke kladionice u Tokyju.

Beck Hansen, poznatiji kao (I'm a loser, baby) Beck, ilustrirao je roman Veliki Meaulnes francuskog pisca Alaina Fourniera u sličnom stilu kakvim se poslužio za dizajniranje svog posljednjeg albuma The Information, kombinacijom crteža i kolaža.

Bryan (I Do it for You) Adams ljubitelj je vampira pa je njegov izbor pao na Stokerovog Drakulu, čiji je omot ukrasio čudnim obrisima siluete ispred Drakulinog dvorca. Dizajniranju omota pristupio je razmišljajući o "opresivnim viktorijanskim vremenima". Iako ne želi otkriti svoje slikarske tajne, uvjerava čitateljstvo da ni jedan češnjak nije nastradao tijekom umjetničkog procesa.

Siddhartha Khosla, iz Goldspota, koristio se kolažima za dizajn Hesseovog Stepskog vuka. "Izabrao sam tu knjigu jer je Steppenwolf odlična grupa, a Born to be Wild je sjajna pjesma," našalio se pa nastavio ozbiljno, "Sviđa mi se kako Hesse opisuje glavne likove. Većina Hesseovih djela opisuje protagonistovo putovanje u dubinu njegove duše i ti njegovi 'heroji' najčešće provedu život u nastojanju da se spase. Mislim da je to cool."

Bandovi u usponu Dragonette i Mr Hudson and the Library ilustrirali su Alisu u zemlji čudesa Lewisa Carrolla i Životinjsku farmu Georga Orwella.

Svih šest knjiga od danas je u prodaji, pa ako ste ljubitelji nekog od navedenih autora, odsurfajte brže-bolje do Amazona i nabavite knjigu jer su one, naravno, dostupne u ograničenim količinama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu