Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Kiklopi 2014.

Large kiklopi
Nedjelja
14.12.2014.

Jučer u podne, u Puli, uručene su nagrade Kiklop u 11 od 12 kategorija. Ove godine, naime, nije dodijeljena Nagrada za životno djelo.

Za urednika godine proglašen je Kristijan Vujičić (Naklada Ljevak, Zagreb), prozno djelo godine je Vrijeme koje se udaljava Mirka Kovača (Fraktura, Zaprešić), Lári Mári ili Larissa Kunić i Marieta Kola proglašene su debitanticama godine za knjigu Bez ljubavi i mržnje (Naklada Ljevak, Zagreb), a Irena Vrkljan nagrađena je za najbolju pjesničku zbirku – Koračam kroz sobu (Naklada Ljevak, Zagreb).

Viktor Žmegač autor je najbolje knjige eseja – Europa x 10 (Profil knjiga, Zagreb), dok je za nakladnika godine proglašena zaprešićka Fraktura.

K2 – trijumf i tragedija (V.B.Z., Zagreb) Stipe Božića nagrađena je u kategoriji publicistike, za najbolju znanstvenu knjigu Kiklopa je odnio Boris Senker za Uvod u suvremenu teatrologiju II (Leykam international, Zagreb), dok je Palac Sim palac Tam (Naklada Semafora, zagreb) Silvije Šesto (tekst) i Davora Šunka (ilustracije) najbolja u kategoriji knjiga za djecu i mladež.

Prevoditelj godine je Mate Maras za Miltonov Izgubljeni raj (Školska knjiga, Zagreb) i na koncu, za najbolje oblikovanu knjigu nagrađena je Ana PojatinaKoračam kroz sobu Irene Vrkljan (Naklada Ljevak, Zagreb).

Čestitke dobitnicima.

izvor i foto: Sa(n)jam knjige

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu