Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Knjiga o džungli' s pravim životinjama

Large 316
Ponedjeljak
13.08.2007.

Ovaj live-action film režirat će BBC-jevac John Downer prema scenariju Richarda Kurtija i Beva Doylea. Michelle Fox (102 Dalmatians) odradit će se producentski dio posla.

Downer, čija je dokumenatrana drama Pride nominirana za Emmyja 2004. godine,  pionir je u snimanju divljih životinja kojima kasnije uz pomoć CGI tehnike pridodaje govorne sposobnosti. Za ovaj film angažirat će divlje životinje iz Ranthambore Tiger rezervata u Indiji, a njihove će snimke kombinirati sa snimkama treniranih životinja.
Pripreme će početi u rujnu, no za produkciju će vjerojatno trebati dvije godine.

Kiplingova knjiga objavljena 1894. govori o dječaku Mowgliju kojeg su odgojili vukovi. Nakon što su ga oteli majmuni, život su mu spasili prijatelji - medvjed Baloo, pantera Bagheera i piton Kaa. No, kad dođe do borbe s tigrom Sher Khanom, Mowgli to mora odraditi sam… Knjiga je napisana kao basna tj. svaka priča ima neku moralnu poruku. Neki su je iščitavali i kao političku i društvenu alegoriju svog vremena.

"Cilj mi je koristiti tehnike normalnog digitalnog snimanja i snimanja divljih životinja kako bih portretirao jednu od najljepših priča upravo onako kako je to napravio i sam autor – s pravim životinjama koje pričaju i žive u svijetu džungle Kiplingove Indije“, rekao je Downer.

Priču većinom svi znamo (što zbog knjige, što zbog Disneya), a u BBC-jev projekt ne bismo trebali sumnjati.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu