Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književni neuspjeh Alastaira Campbella

Large 332
Subota
01.09.2007.

Blairove godine (The Blair Years) - memoari bivšeg Blairovog spin-doktora, kontroverznog Alastaira Campbella, možda i jesu "najzanimljiviji i najiskreniji prikaz suvremene politike", kako ih je reklamirao izdavač Hutchinson, ali izgleda da su čitateljima nedovoljno zanimljivi da bi ih zadržali.

Iz lanca hotela Travelodge javljaju da su Blairove godine prve na top listi knjiga koje gosti hotela 'zaboravljaju' u sobama. Odmah iza Campbellove, na listi se našla knjiga Don't You Know Who I Am? Piersa Morgana, bivšeg urednika Daily Mirrora. Na trećem mjestu eklektične top liste nalazi se knjiga A Whole New World, druga po redu autobiografija 29-godišnje Katie Price, koja je kod nas poznatija kao ekscesna starleta/model Jordan. Posljednja, deseta knjiga na top-listi neželjenih knjiga je, neočekivano, najbrže prodavana knjiga svih vremena, posljednji nastavak Harryja Pottera.

Operativni direktor Travelodgea, Jason Cotta, primijetio je da njihova lista pruža uvid "u ono što se zbiva u glavama potrošača tijekom ljeta. Očito nas sve zanimaju zvijezde", rekao je, "a dnevnici Alastaira Campbella prepuni su intriga."

Godišnje u hotelima Travelodge gosti zaborave preko 6.500 knjiga koje uprava vrati vlasnicima ili ih donira u obližnje dobrotvorno društvo. Iako ne znamo ostavljaju li gosti knjige jer su ih pročitali pa im ne trebaju ili su im bile toliko dosadne da ih nije briga što će s njima biti, uprava proučavajući popis zaključuje da su knjige s popisa uglavnom "debele i tvrdo uvezene", i samim tim nepraktične za daljnja putovanja.

Iako će ova simpatična top-lista možda razveseliti brojne kritičare Alastaira Campbella, koji uz bivšeg šefa slovi za jednog od beskrupuloznijih Britanaca, teško da će ga ova neočekivana kritika dirnuti, s obzirom na to da mu se knjiga, od objavljivanja u lipnju ove godine, prodala u više od 55.000 primjeraka.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu