Page arrow

Kontroverzna knjiga O.J. Simpsona u prodaji

Large 321
Nedjelja
26.08.2007.

Kontroverzna knjiga O.J. Simpsona prvotno nazvana Da sam to učinio (If I did it ) u kojoj on hipotetski opisuje ubojstva za koje tvrdi da ih nije počinio, u distribuciju kreće početkom listopada.

Knjiga koju je u studenom 2006. izdao Murdochov HarperCollins toliko je uzrujala obitelj pokojnog Rona Goldmana kojeg je zadesila ista nesretna sudbina kao i njegovu prijateljicu, Simpsonovu ženu Nicole Brown Smith, da su se sudskim putem izborili za uništenje 400 000 primjeraka HarperCollinsove knjige, a najnovija je vijest da su im prošli mjesec dodijeljena i prava na Simpsonovu knjigu.

Godine 1995. Simpson je oslobođen optužbi za umorstva, ali je na ponovljenom suđenju sud odredio da je obiteljima ubijenih dužan platiti 33,5 milijuna dolara, što je bivša sportska zvijezda eskivirala proglasivši bankrot.

Najnovijom odlukom suda koji im je dodijelio prava na Simpsonovu knjigu, obitelji žrtava imaju priliku naplatiti odštetu i usput oblatiti Simpsona koristeći njegovu knjigu kao oružje.

Novo izdanje, kojemu je dodan podnaslov Ispovijesti ubojice, obogaćeno je brojnim komentarima uperenim protiv Simpsona, a objavit će ga izdavač Beaufort Books.

Orginalna, Simpsonova verzija koja je procurila u javnost dostupna je na raznoraznim torrent stranicama, dok je novo izdanje moguće naručiti na Amazonu, pa ako vas zanima kako je to bilo kad je on to učinio, navalite.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu