Page arrow

Kvizni štab, 29.6.2007.

Large 267
Nedjelja
01.07.2007.

Proceduru znate – tko pobijedi dva puta zaredom, mora sastavljati kviz. Kako su Casper i Zec slavili prije dva tjedna, a Minimax u sastavu njih dva i ja jedan prije tjedan dana, u srijedu uvečer nas smo se trojica ojačani Raspe Gieppetom našli kako bi sastavili još jedan zabavni kviz. I nikad nam lakše nije išlo.

Možda je razlog što je Čoša Strašni u Šibeniku i pokušava se riješiti zadnje četvrtine ispita. Nije mu uspjelo jer su svi profesori baš na dan njegovog ispita otišli na izlet na slapove Krke. Bilo je u novinama, ako ne vjerujete. Njemu je, inače, kviz osnovni smisao života, pa tako naša okupljanja poradi sastavljanja pitanja obično dočekuje sa sijasetom već sastavljenih. Poradi toga mnogo vremena, živaca i energije trošimo na odbacivanje njegovih prijedloga, dok smo bez njega u roku od dva sata složili pitanja. Čoša, nije ovo kritika, zabavno se i svađat oko pitanja. Ali, činjenica je da smo bili jako učinkoviti bez tebe, srce.

Jedno njegovo šibensko SMS pitanje ipak je uvršteno - Kad je održan prvi Festival djeteta? (na kojem su, nota bene, Zec i Casper davno i nastupali) – jer je bilo dobro. Kao i uvijek, napamet su nam padala 'splitska opskura pitanja' (ja sam predlagao da ubacimo novu rubriku – 'Opća opskura'), ali smo ih donekle uspješno sasjekli. Ostala su samo: Po kome ili čemu je Blanka Vlašić dobila ime? Koji je bio najprodavaniji artikl na štandovima za ovogodišnju feštu Sv. Duje? Plus, Tko je bio predgrupa Miši na koncertu 'Noć svijeća'?

Kako smo se s voditeljicom Marijom dogovorili da idemo negdje jest nakon kviza, prilično smo brzo uspjeli proći kroz svih 30 pitanja, još brže ih ispraviti i Booksu napustiti prije deset i pol. Cijeli smo efikasni bili.

Pobjedu su odnijeli Raste mi umnjak i sve me boli, inače ekipa koju Mi (dakle, Minimax – ubuduće kad napišem Mi velikim slovom, to znači Minimax) zovemo Asevi. Sakupili su 22 od 37 maksimalnih bodova. Iako ih je dosta iz Splita, nisu znali odgovor na dva od tri gore navedena splitska opskurna pitanja. Ali zato su ispravno zaokružili 'bejzbolska palica', uz što su napisali i osam tisuća komada, koliko ih je ukupno prodano na Sudamji.

Inače, Aseva nešto nije bilo u zadnje vrijeme. Valjda su čuli da ne nastupamo, pa su se okupili (šala mala, jelte). Šalile se nisu Prijateljice znanja, koje su samo zbog toga i došle. Ali, kako su bile samo dvije, završile su posljednje, a zvale su se Samo da ne budemo zadnje, ili nešto tako. Namjerno, kažu. Na drugom mjestu bile su dvije ekipe, ne mogu se sjetiti koje, nek mi oproste (Još je Indira iz Colonije rekla da svijet voli pobjednike, a ona zna).

Eto. Uz veliki žal što mi preostaje jer je završena sezona kvizarenja po Booksi, odjavljujem se za ovu sezonu. Minimax odlazi na visinske pripreme (nadmorska visina nula), prva prozivka je za nešto više od dva tjedna. Posebnu pozornost posvetit ćemo piciginu, gradelama, debeloj hladovini, a ponovit ćemo lekcije iz piva, bevande i žeste. Na jesen će, nadamo se, konačno startati i Liga prvaka. Još jednom šaljem pozdrave, počinje sezona kiselih krastavaca i slatkih strankinja, uživajmo u njima! A moći ćete saznati i što čitaju.

Prije toga, ne zaboravite odigrati kviz.

Tonči Raić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu