Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Leb rasprodao 2.000 komada!

Large 236
Nedjelja
17.06.2007.

Sa suzom u oku i  ponosom u srcima obavještavamo vas da zbirka priča Muškarci su iz birtije, žene su s placa, bjelovarske književne zvijezde Igora Kokoruša Lebowskog, nakon samo 6 mjeseci doživljava reizdanje.

Ovu ćemo prigodu iskoristiti za spominjanje jedne nama bitne činjenice - Veliki Lebowski u zvjezdanu je orbitu lansiran nakon pohađanja naše književne radionice koju vodi ništa nam manje drag hrvatski književnik, Zoran Ferić.

Iako svaki Kokorušev uspjeh duboko proživljavamo, ne smatramo se direktno odgovornima što smo odgojili čudovište pa si ne pripisujemo zasluge koje nam ne pripadaju, ali svejedno se upisujemo u čestitare.

Kokoruš je na scenu stupio zahvaljujući svom književnom blogu Plodovi zemlje, na kojem ga je dnevno čitalo nekoliko stotina ljudi. Njegovo ironično pismo iza kojeg se krije autor neiscrpnog smisla za humor, svidjelo se internetskom puku pa i šire, što je rezultiralo suradnjom s Algoritmom, koji je prošle godine objavio zbirku priča Muškarci su iz birtije, žene su s placa koju smo imali prilike predstaviti u Booksi.

Leb ovu vijest komentira riječima: "Odista to nisam očekivao. Mislio sam da će se prodavati u 20.000 primjeraka mjesečno, ali vjerujem da ovo nije toliki neuspjeh."

Intervju s Igorom Kokorušem pročitajte na bestseler.net-u, a i njegovu filmsku kolumnu možete čitati, gle čuda, na filmskom.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu