Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Natječaj Warhol Foundation Arts Writers Grant

Large 326
Srijeda
29.08.2007.

Warhol Foundation Arts Writers Grant trogodišnji je pilot program koji podupire književnike čiji se rad bavi suvremenom vizualnom umjetnošću.

Program Warhol Foundation Arts Writers Grant ulazi u drugu godinu rada, uvodeći novu kategoriju stipendiranja: kratke književne forme (do 1000 riječi). Osim toga, program traži projekte koji se temelje na člancima koji identificiraju i istražuju važne teme iz područja suvremene vizualne umjetnosti.

Jednako tako, natjecati se mogu i tekstovi koji ilustriraju vrijednost suvremene umjetnosti koja obogaćuje razumijevanje svijeta i samih gledatelja, nudeći prostor slobode od prevladavajućih normi.

Kroz stipendije, program nastoji potaknuti pisanje o umjetnosti, i to ono pisanje koje je snažno, strastveno, elokventno i precizno, koje povezuje sadašnjost i prošlost, koje se ne boji zauzeti stav, koje postavlja pitanja i generira nove mogućnosti shvaćanja, viđenja i produciranja umjetnosti, koje je osjetljivo na kompliciranost postavljanja estetskog objekta unutar šireg društvenog i političkog konteksta, koje ne zaobilazi složene ideje, već ih čini pristupačnima, koje kreativno izaziva granice postojećih konvencija, ali ne kako bi novitet bio sam sebi svrha.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 12. rujna 2007.

Kontakti:
The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.
65 Bleecker Street 7th Floor
NY 100012 New York
USA
tel: 212 598 9900
questions@artswriters.org
http://artswriters.org/

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu