Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Noć velikog čitanja 2.0

Large ri lit
Srijeda
29.01.2014.

Danas, u riječkoj Filodrammatici s početkom u 20.00 dogodit će se Noć velikog čitanja 2.0. Ovaj kulturni događaj najavljen je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena i prva zajednička zbirka pripovijedaka koja objedinjuje radove trinaestoro autora prve i druge postave Ri Lita.

Kakav sad Ri Lit? Takvo provokativno i poluuvredljivo pitanje mogu postaviti samo literarne nevježe i mučki provokatori. Ili pak kakav ekscentrični avanturist koji je posljednjih nekoliko godina šalabazao po azijskim ili južnoameričkim džunglama u potrazi za jednorozima, životinjama koje, bajdvej, ne postoje.

Ri Lit je jedan od najelitnijih i najaktivnijih književnih odreda u ovom dijelu EU. Prošlogodišnji nastup izazvao je veliki interes Riječana i odličan prijam autora kod publike željne lijepe književnosti. Ove godine u Ri Litu nalaze se i neka nova lica, a publici će se predstaviti: Igor Večerina, Izet Medošević, Kristina Posilović, Robert Vrbnjak, Zoran Žmirić, Enver Krivac, Moris Mateljan, Tea Tulić i Milan Zagorac.   

O događaju, knjizi i Ri Lit planovima na konferenciji za novinare govorili su organizator Noći čitanja Vlado Simcich Vava, nova članica skupine Kristina Posilović i urednik knjige Milan Zagorac.

"Ova zbirka papirnato sažima nit koja postoji u riječkoj književnoj praksi, a vuče se od Rivala 1987. do osoba koje su objavile priče, a živi su svjedoci tog vremena. To je nit riječke književne scene koja je nepravedno ostajala po strani, a pokrenula je Noć velikog čitanja. Stoga možemo reći da smo usred velikog preslagivanja nove podjele karata na riječkoj književnoj sceni", kazao je urednik knjige Milan Zagorac.

Dodajmo još i ovo - zbog fiskalizacije se pojavio problem prodaje knjiga u Noći velikog čitanja, pa je s knjižarom Ribook dogovoreno da će svi zainteresirani knjigu od ove srijede do petka moći kupiti po iznimno povoljnoj cijeni, za 30 kuna. Svaki primjerak uključuje i promotivni bookmarker.

izvor: Rijeka.hr
foto: Milan Zagorac

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu