Page arrow

Novi besplatnjaci na d:p:k:m

Large 252
Ponedjeljak
25.06.2007.

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige objavljena su dva nova naslova: zbirka priča Krvavi mjesec nad Pompejima Irene Lukšić i zbirka poezije Jazz, afrička vuna Milka Valenta.

Trenutno su na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige dostupna 62 naslova.

Irena Lukšić rođena je 1953. godine u Dugoj Resi. Diplomirala je i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje romane, pripovijetke i oglede te piše TV i radio drame. Prevodi s ruskog, a priče su joj prevođene na engleski, njemački, slovenski i turski. Urednica je Biblioteke Književna smotra, članica redakcija nekoliko domaćih i stranih časopisa. Sudjelovala je na tridesetak međunarodnih znanstvenih simpozija. Povremeno nastupa kao gostujući profesor. U domaćim i stranim stručnim publikacijama objavila je stotinjak radova o ruskoj književnosti. Suradnica je američke Encyclopedia of World Literature in the 20th Century i Dictionary of Literary Biography.

Milko Valent rođen je 1948. u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao filozofiju i komparativnu književnost. Prozaik je, pjesnik, dramatičar, esejist i kazališni kritičar. Zastupljen je u brojnim antologijama, panoramama i izborima poezije, eseja, proze i drame. Dijelovi njegova opusa prevedeni su na desetak jezika. Također je na njemački jezik prevedena knjiga proze Nježna palisandrovina, a na engleski radiodrame Tinta u oku i Neonski rubovi te drame Gola Europa, Ground Zero Aleksandra i Bordel divljih jabuka. Dvije njegove drame, dijelovi dramske trilogije Zero (Ground Zero Aleksandra i Gola Europa), nagrađene su prvom i trećom nagradom Marin Držić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu