Page arrow

Novi književni traileri na YouTubeu

Large 254
Utorak
26.06.2007.

O ovom smo vas filmskom, ili bolje reći, reklamnom žanru već izvještavali, a sad vam nudimo pogled na tri nova koja smo samo za vas pronašli u bespućima YouTubea.

Tish Cohen napisala je knjigu Town House. Iako prvijenac, knjiga je pobrala sve simpatije kritičara. Glavni lik romana pati od agorafobije koju je zbog spleta okolnosti prisiljen zanemariti i posvetiti se borbi za spašavanje svoje kuće, sina i zdrave pameti. Glavna, pak, likica romana Continuity Girl autorice Leah McLaren supervizorica je na filmskim setovima. Ona vodi brigu da se jedna scena u filmu lijepo i skladno nadovezuje na drugu, što znači da vodi brigu o tome da glavni glumac sustavno drži cigaretu u lijevoj ruci, a ne u desnoj, da se led ne otopi prerano u čaši s viskijem, da statist ne nosi digitalni sat na setu filma o kaubojima i indijancima kao što ga je nosio naš Matija Gubec i slično. Uz to, ona želi pod svaku cijenu ostati trudna. U traileru vidimo autorice Tish Cohen i Leah McLaren kako uz kavu i colu u ugodnom razgovoru pokušavaju spanđati svoje glavne likove.

U romanu Michaela Chabona The Yiddish Policemen's Union imamo židovske izbjeglice na Aljaski, jedno ubojstvo, ljubavnu priču, hommage novom valu i sve to vrlo dobro isprepleteno i u jazzy stilu. Baš kakav je i foršpan. 

I dok mnogi ne spavaju zbog najavljene smrti jednog od glavnih likova novog Pottera (Harry Potter and the Deathly Hallows), neki su si uzeli za pravo prejudicirati kraj knjige. Cplfreeman ga vidi ovako.

Eto vam ideje za ljeto: umjesto zalaska sunca i gradnje dvoraca u pijesku snimajte trailer za svoju omiljenu knjigu. Filmskih je festivala sve više, a nekako treba početi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu