Page arrow

Pisci podunavskih zemalja, ujedinite se!

Large 2447
Ponedjeljak
05.09.2011.

Od 9. do 10. rujna 2011. – 20 godina nakon proglašenja neovisnosti Hrvatske i izbijanja rata – u Vukovaru se susreće 10 poznatih književnika iz podunavskih zemalja, koji će kroz čitanja i rasprave pokušati prodrijeti u srž raznolike zajedničke povijesti i budućnosti dunavskog prostora.

U organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Hrvatskog doma Vukovar, ovaj bi književni susret trebao otvoriti pitanje zajedničkog književnog i kulturnog prostora u regiji 20 godina nakon raspada Jugoslavije.

Iz Hrvatske u Vukovar stižu Robert Perišić, Ivana Simić Bodrožić te Damir Karakaš, iz susjedne Srbije Teofil Pančić i Vladimir Arsenijević, iz BIH Selvedin Avdić i Lamija Begagić, iz Austrije Karl-Markus Gauss i Erwin Riess, a iz Mađarske Krisztiàn Grecso kojem je upravo objavljena knjiga kod Frakture, i koji će dan prije svratiti i na promociju u Zagreb.

Osim bogatog književnog programa koji će se dva dana u večernjim satima održavati u kafiću D2 na samom Dunavu, u petak (9.9.) će u sklopu 'Petka u Ružički' biti prikazan i film Donau, Dunaj, Duna, Dunav, Dunarea.

Dunav kao simbol očito je dobar povod ne samo za pokušaj promišljanja zajedničkih identiteta, već i za decentralizaciju književnih događanja koji se iz Zagreba izmiču tamo gdje su dulji niz godina rijetka, ali nužno potrebna.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu