Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Prvi prozak na vrh jezika

Large luca i marija
Utorak
21.04.2020.

Sjećate se prošlogodišnje Booksine tribine Učitavanje na kojoj smo se kolektivno iščuđavali dvoje mladih gostujućih pjesnika jer su rođeni u ovom tisućljeću? E pa Marija Skočibušić, čije stihove smo tada slušali, upravo je dobila nagradu za najbolji rukopis poezije autora do 35 godina Na vrh jezika.

Marija je rođena 2003. godine u Karlovcu, a ondje trenutno pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njena poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisima Poezija i Libartes, na internetskim portalima Strane i Kritična masa te blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnim tribinama (Učitavanje, Rani radovi), a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji. Za varijantu rukopisa Kraćenje razlomaka bila je ove godine među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike.

Da stvar bude još bolja, dobitnica Prozaka je naša kritičarka Luca Kozina. Njene kritičke osvrte, što od novih knjiga valja i ne valja, čitajte ovdje

Luca je rođena 1990., a živi i radi u Splitu. Piše prozu i poeziju. Radovi su joj objavljeni u časopisima The Split Mind, Zarez, Fantom Slobode, Mogućnosti, Republika, te na internetu (Zvona i Nari, Avlija, Književnost Uživo, Kultipraktik, Nema). Bila je članica uredništva časopisa za književnost The Split Mind. Članica je književne grupe Novi književni val (NKV).

Bravo za Mariju i Lucu!


Izvor i foto: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu