Srijeda
29.11.2017.

Intime u fokusu
Extra_large_22221987_1114488332014831_7332265431388238368_n
Dizajn: Mauricio Ferlin / Sa(n)jam knjige u Istri
A+ A-
Od 1. do 10. prosinca u Puli će se održati Sa(n)jam knjige u Istri
 
Na rasporedu je više od 70 događanja s gotovo 200 sudionika. Kao i svake godine, Sajam ima niz tradicionalnih i novih programa, krovnu temu i zasebni regionalni program. Ove godine tema Sajma glasi Intime dok će regionalni program predstaviti Hercegovinu. Održat će se i poseban program Á propos posvećen francuskoj i frankofonoj književnosti.
 
O temi Intime (o kojoj je pisao član programskog odbora i esejist Aljoša Pužar) govorit će autori recentnih knjiga (Igor Mandić, Rade Šerbedžija, Dragan Velikić, Varužan Vosganjan...) i sudionici okruglih stolova Kraj intime i Javnost intime na društvenim mrežama
 
Program Hercegovina čita posvetit će se lokalnim autorima, a ambicija programa je "najboljim iz Hercegovine i o Hercegovini otvoriti tu Hercegovinu za daljnje otkrivanje njene višeslojevitosti." Selektor programa Emir Imamović Pirke odabrao je pisce Almina Kaplana, Marka Tomaša i Elvedina Nezirovića, redatelje i glumce Bobu Jelčića, Gorana Bogdana i Sergeja Trifunovića... 
 
U posebnom fokusu programa Á propos bit će postkolonijalizam u Francuskoj. Selektorica programa Nataša Medved predstavit će mladog francuskog pisca Sylvaina Preudhommea, pisca i dokumentarista Gauza iz Obale Bjelokosti, iransko-francusku spisateljicu Maryam Madjidi, alžirsko-francuska autoricu Kaouther Adimi i druge.
 
Očekuju nas i brojni tradicionalni programi: izložbe, razgovori s autorima za srednjoškolce (Pop lektira) i osnovnoškolce (Hop lektira), koncerti, dodjela nagrade Libar za vajk, popularni Doručak s autorom... Na Sajam dolaze i ruska autorica Olga Slavnikova, pisci Christoph Ransmayr, Tanja Mravak i László Végel, slikar Safet Zec, glazbenik Darko Rundek i brojni drugi.
 
Svi ostali detalji ovog velikog Sajma mogu se pronaći na službenoj stranici.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.