Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Stephen Hawking piše za djecu

Large 247
Subota
23.06.2007.

Ugledni britanski teorijski fizičar Stephen Hawking, autor bestselera Kratka povijest vremena, piše roman o kompjuterski generiranim pustolovinama mladića Georga s ciljem da najmlađe educira o fizici, vremenu i svemiru.

"Baš poput Kratke povijesti vremena, koja je utjecala na milijune mozgova odraslih diljem svijeta, George's Secret Key to the Universe komplicirani će umni materijal učiniti dostupnijim mlađem čitateljstvu," izjavio je Rubin Pfeffer, potpredsjednik i izdavač odjela za dječju književnost pri nakladničkoj kući Simon & Schuster koja će objaviti roman.

Roman o mladom Georgeu koji sklapa prijateljstvo s lokalnim znanstvenikom i njegovom kćeri, Hawking piše u suautorstvu s kćeri Lucy, a hoće li ova knjiga biti jednako uspješna među mladima kao što je Kratka povijest vremena bila među odraslom populacijom, vidjet ćemo najesen kad knjiga izađe. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu