Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Suvremena poezija

Large gorgona
Četvrtak
09.05.2013.

Ove godine Festival predstavlja ukupno 5 mladih i priznatih autora iz Portugala (Golgona Anghel), Nizozemske (Maria Barnas), Belgije (Maarten Inghels), Mađarske (Árpád Kóllar), te iz Hrvatske (Marko Pogačar).

8. međunarodni festival suvremene poezije službeno će se otvoriti 17. svibnja u 21 sat, nastupom svih pet autora u klubu Kino Grič. Autori će čitati na vlastitim jezicima, a prijevode će čitati Ana Maras i Dušan Bućan. Voditelj programa je Silvestar Vrljić.

U subotu, 18. svibnja, autori će nastupati u klubu Sublink (Teslina 12) s početkom u 19 sati, gdje će publika imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju i pobliže upoznati pjesnike. Prijevode čitaju glumci Lucija Barišić i Duško Modrinić, voditelj programa je Silvestar Vrljić.

Isti dan, u 11 sati u klubu Sublink održat će se promocija knjige Marie Barnas Tamo gdje treba biti tiho / Waar het stil moet zijn, na kojoj će autoricu predstaviti prevoditeljica Romana Perečinec i urednik knjige Silvestar Vrljić. Čitat će glumica Lucija Barišić.

U nedjelju 19. svibnja nastupi autora službeno će zatvoriti festival u studiju Brutal u 19 sati.

U sklopu festivala, Brutal je objavio knjigu Besani smo u ovoj hladnoj zemlji / We Are Sleepless in This Cold Country u kojoj se nalazi poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatskih pjesnika na engleski jezik.

Organizator 8. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti.

Foto: Gorgona Anghel (discursodosdias.blogspot.com)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu