Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tad Williams u Hrvatskoj

Large 331
Subota
01.09.2007.

Od danas do petka u Hrvatskoj gostuje autor fantastike Robert Tad Williams, čija se debitantska trilogija Sjećanje, Tuga i Trn u svijetu prodala u nekoliko milijuna primjeraka i gotovo odmah po objavljivanju proslavila Williamsa kao jednog od najvećih suvremenih pisaca fantastike.

Williams u Hrvatskoj gostuje u organizaciji izdavačke kuće Algoritam kako bi predstavio hrvatsko izdanje prvog romana u svojoj novoj trilogiji Sjenovita međa (Shadowmarch). Prvi dio te nove trilogije, koji je sad doživio hrvatsko izdanje, u svijetu je objavljen 2004. godine, dok će drugi dio, Shadowplay, u svijetu objavljen u ožujku ove godine, Algoritam izdati 2008. Treći dio, radnog naslova Shadowrise, u procesu je nastajanja.

Roman Sjenovita međa očarao je publiku i kritiku, sjajno kotira na različitim SF top listama, bio je nominiran za nagradu Quill, a do sad je preveden na desetak jezika.

Williams će tijekom petodnevnog gostovanja, osim Zagreba, posjetiti i Varaždin, Osijek, Split i Dubrovnik.

Raspored gostovanja i dodatne informacije potražite ovdje.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu