Page arrow

Visković vs. Bandić

Large bandic
Utorak
03.06.2014.

Dodijeljene su i nagrade Grada Zagreba. Iz svijeta književnosti uglednom nagradom mogu se pohvaliti književna prevoditeljica Giga Gračan i poeta Ervin Jahić.

No ovdje, pogađate, priča ne završava. Gradonačelnik Bandić navodno je promijenio odluku Povjerenstva i naložio da se za književnost nagradi Jahić, a ne književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković. Kako je sam Visković izjavio za Tportal, javio mu se jedan član Povjerenstva iznenađen što on nije dobio nagradu.

U otvorenom pismu koje u cijelosti možete pročitati na stranicama Tportala, Visković pita Bandića:

"Zar se doista osjećate dovoljno kompetentnim u sferi znanosti o književnosti da mijenjate odluke najuglednijih naših stručnjaka? Odlučujete li na isti način o drugim nagradama grada Zagreba? I, naposljetku, mislite li Vi da je cijeli grad Zagreb Vaše privatno vlasništvo?"

K jarcu i znatiželja, evo, sad i nas zanimaju odgovori. Čim se gradonačelnik javi po ovom pitanju, promptno ćemo dojaviti!

izvor: Tportal
foto: Milan Bandić (10 10)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu