Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Za kraj: cyberpunk!

Large programming 583923 1280
Četvrtak
10.09.2015.
Na posljednjoj tribini Pisac i njegov čitatelj Neven Svilar će ugostiti dva hrvatska, ali ne manje svjetska autora. Razgovor će se održati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u 17h.
Tanja Radović je kroatistica, dramska spisateljica i SF kratkopričašica. Za njenu dramu Kompjuter Adriana Car-Mihec kaže: Jer, dojam da je riječ o cyberpunku primarno ishodi iz samog tekstualnog predloška. (...) Drama Kompjuter začudni je, u kontekstu hrvatske dramske književnosti jedinstven odraz postmodernog doba u kojem nestabilni, raspršeni i višestruki subjekti tvore slagalicu 'malih priča' za koje je nemoguće reći koja je zapravo ispravna i kojoj pripada konačna pobjeda: zabludjelim ljudima ili nadmoćnom, poludjelom stroju. 

Radović je dobitnica nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba.
Branko Čegec je književnik, prevoditelj, esejist i glavni urednik nakladničke kuće Meandarmedia. S Tanjom Radović razgovarat će kao urednik njene najnovije knjige Pitanje Nade
Izvor: tanjaradovic.tk, brankocegec.com 
foto: simplu27
***

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage osporavanje kise 15.06.2021.

Osporavati svijet oko sebe

Iza intrigantnog i neobičnog naslova 'Osporavanje kiše' Tanje Radović kriju se 22 priče, čija su prva i najočitija zajednička točka protagonistice: mahom žene srednje životne dobi koje na različite načine, uspješno ili neuspješno, osporavaju svijet oko sebe.

Piše: Luca Kozina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu