Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Festival dječje knjige

Large dizajn bez naslova   2023 04 17t123306.808

Foto: Centar za kulturu Trešnjevka.

Ponedjeljak
17.04.2023.

Dijelimo vijest o festivalu za naše najmlađe!

Centar za kulturu Trešnjevka šesnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 18. travnja do 20. svibnja 2023. godine. Punih mjesec dana (i nešto sitno) najmlađi čitatelji i čitateljice moći će se susresti s piscima i ilustratorima. 

Festival počinje u utorak, 18. travnja 2023. godine u 11 sati s popularnom manifestacijom Uberi priču u dvorani CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1). 

Na manifestaciji će sudjelovati Sanja LovrenčićIgor RajkiKlasja Habjan i Nikolina Manojlović Vračar. Slikovnice koje će djeca moći „ubrati“ i ponijeti doma su Piccola con piccolo, Snovonoša te Slova za svakoga. Ovaj događaj autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. godine u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova i djeca ga uvijek rado posjećuju.

Festival dječje knjige ima za cilj kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji sa zagrebačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, uputiti djecu u novija ostvarenja na hrvatskoj književnoj sceni za djecu i upoznati ih sa živućim piscima i ilustratorima. Na taj način djeca će doživjeti priču u interaktivnom slušanju i komunikaciji pisac-čitatelj i uz razgovore s piscem i ilustratorom steći uvid u sam proces nastajanja knjige i slikovnice.

Ovaj festival je manifestacija koja se s nestrpljenjem očekuje, a tijekom godina postala je mjesto susreta škola, književnih udruga i inicijativa, književnika, ilustratora, glumaca. Tako će vas na festivalu dočekati Nina Vađić i Ana KadoićSanja PilićTomislav ZagodaSrebrenka Peregrin, Manuel ŠumberacAna Đokić Pongrašić, Silvija Šesto i brojni drugi suradnici-gosti.

O kome se sve radi i kakvi susreti se pripremaju, pogledajte na detaljnom rasporedu događanja koji je dostupan na linku

Vidimo se na Trešnjevci!

Izvor: Centar za kulturu Trešnjevka

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu