Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kreće Zagreb Book Festival

Large dizajn bez naslova  25

Foto: Facebook, Zagreb Book Festival

Petak
29.04.2022.

Književne ptičice ne prestaju brujati gradom, jedva su dočekale sunce, ali i još jedan Zagreb Book Festival!

Predugo se i neumoljivo igramo sa strpljenjem naše planete, stoga su organizatori ovogodišnju temu festivala odlučili nasloviti Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva. Brojna događanja koja će problematizirati ovu temu moći ćete pratiti od 23. do 28. svibnja u zagrebačkom prostoru Ritam grada i knjižari Ljevak. 

"U jeku novog sukoba na europskom kontinentu svakoga smo dana suočeni sa spoznajom koliko je krhka prirodna ravnoteža, odnosno, koliko lako može biti uništeno sve ono što smo smatrali konstantom. U promišljanju ove aktualne teme otići ćemo korak dalje te pojam preslikati na ostale segmente ljudskog života, društva i umjetnosti. Književnost nam daje okvir u kojem možemo sagledati cjelovitiju sliku ljudskog iskustva i povijesnih događaja, i može nas učiniti empatičnijim i dalekovidnijim kako bismo bili otvoreni za nova iskustva. U svjetlu toga, tema festivala jedna je od onih koja svojom dubinom i sveobuhvatnošću natkriljuje svako književno djelo, svaki razgovor o društvenim pomacima, rasvjetljavajući uvjete našeg života na zemlji i u društvu", najavljuju organizatori

Dosad je najavljeno šest panel diskusija koje će otvoriti različita pitanja i teme, od zelene poezije, ekofeminizma, privlačnosti teorija zavjere do urgentnosti klimatske krize. 

Više informacija o programu slijedi uskoro. Pratimo nove objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama!

Možda će vas zanimati
Video
Homepage odval 06.06.2018.

VIDEO: Odvalimo se poezijom!

U sklopu Zagreb Book Festivala, u Booksi su gostovali Lidija Dimkovska, Vanda Mikšić, Alen Brlek i Hrvoje Marko Peruzović.

Piše: Booksa

Intervju
Homepage machado 2 17.05.2018.

'Portugalci su morali prebrzo odrasti'

Uoči Zagreb Book Festivala razgovarali smo s Davidom Machadom, portugalskim piscem i autorom romana 'Prosječni indeks sreće'.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage ohlsson 22.05.2015.

Ohlsson na ZG Book Festivalu

Kristina Ohlsson počela je pisati na savjet Stephena Kinga, a među renomirane književnike uskočila je iz odjela za protuterorizam.

U fokusu
Homepage rodna djecja 22.05.2015.

Kome treba Pipi?

Pet je žena u četvrtak na Zagreb Book Festivalu diskutiralo o rodnoj ravnopravnosti u dječjoj književnosti. 

Piše: Lina Gonan

Intervju
Homepage zbf 07.05.2015.

Kako navući mlade na književnost?

Ususret prvom Zagreb Book Festivalu, razgovaramo s koordinatoricom programa Ivanom Simić Bodrožić.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu