Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Noć knjige 2021.

Large nk2
Ponedjeljak
19.04.2021.

U Godini čitanja prikladno je da Noć knjige proslavi neku obljetnicu. U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja) deseta po redu Noć knjige održat će se u petak 23. travnja 2021.

Tradicionalno, cilj ove manifestacije je kvalitetnim programima i akcijama pozornost skrenuti na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu.

Tema ovogodišnje noći (i dana) posvećene knjigama jest Ljekovita moć knjige. Organizatori poručuju: ''Kada govorimo o knjigama, volimo ih isticati kao riznice znanja, vrelo zanimljivih priča i inspiracije. No snaga pisane riječi očituje se i u njezinoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih, omogućuje nam susret s 'drugim', nepoznatim, razvija empatiju i suosjećanje. (...) Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek 'prepisali' sebi i drugima – i zašto? Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek? Koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo? Zavirite u svoje kućne, školske, institucionalne apoteke i u njima potražite ljekovitu literaturu.''

Osim brojnih fizičkih i online programa u sklopu ovogodišnje manifestacije, koje možete potražiti ovdje, od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda tijekom koje ćete po sajamskim cijenama moći nabaviti mnoštvo knjiga hrvatskih nakladnika. Popis nakladnika i naslova možete pronaći na online platformi.

Noć knjige slaviti možete i pred Booksom - u petak, 23. travnja, u parku ispred kluba održavamo akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga na koju možete svratiti od 12 do 21 sat.

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.


Izvor: Noć knjige

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu