Page arrow

Promocija 'Radioamatera' Ulle Lenze

Large 5
Utorak
26.04.2022.

Ako smo vas upravo ulovili u pretraživanju interneta i u potrazi za novim književnim događanjima, a pritom se osjećate kao da tražite odgovarajuću radijsku frekvenciju, poslušajte vijest u nastavku.

Roman Radioamater Ulle Lenze predstavit će se u četvrtak, 28. travnja 2022. godine u okviru tribine Razotkrivanje u knjižari Fraktura. 

Temeljen na životnoj priči autoričina praujaka, Radioamater Ulle Lenze pripovijeda o njemačkom useljeniku, radioamateru koji u osvit Drugog svjetskog rata biva upleten u nacistički špijunski lanac koji djeluje u New Yorku. Pišući o dugom putovanju koje je Josefa Kleina dvaput vodilo do Otoka Ellisa – jednom kao čovjeka ispunjena nadom, a drugi put krivnjom – autorica je briljantno prikazala dva svijeta: onaj kojim odjekuju vreva i živost predratnog New Yorka i onaj koji ispunjava tuga poratne Njemačke.

Na tribini će biti govora o identitetima, zemljama, povijestima i obiteljima, o tome kako se od usamljenika koji svojom radiostanicom istražuje frekvencije velikog svijeta postaje kotačićem nacističke špijunske mreže, i tome koliko sudbina Josefa Kleina podsjeća na sudbine mnogih koji u svojim novim domovinama danas ne mogu pronaći dom. 

Sudjeluju Pavlica Bajsić Brazzoduro i Ljubica Letinić, autorice koje su u radijskom mediju kod kuće te Ulla Lenze, koja će se javiti preko Zooma. Razgovor moderira urednik Roman Simić.

Priključite se ovoj tribini i budite na istoj frekvenciji s njezinim sudionicima u četvrtak!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu