Page arrow

Razgovor s Magdalenom Blažević

Large mblazevicpula 1024x683

Foto: Ema Bednarž.

Utorak
13.04.2021.
U organizaciji Frakture ovaj petak, 16. travnja 2021. u 20 sati održava se tribina U središtu interesa na kojoj će gostovati književnica Magdalena Blažević.

S njom će o debitantskoj knjizi kratkih priča Svetkovina razgovarati Marko Tomaš, a razgovor će moderirati Seid Serdarević.

U Svetkovini je okupljeno dvadeset pet priča, koje kroz različita, prije svega ženska iskustva govore o međuljudskim odnosima, o obiteljskim tajnama, o smrti, o rijeci koja odnosi živote, o ludilu, seksualnosti i putenosti.

''Svaka priča Magdalene Blažević je poput malog, završenog umetničkog dela'', zapisala je o ovoj knjizi Dunja Ilić. ''Zaista, ova zbirka je preplavljena ženama koje pate – najviše zbog tela, svog i tuđeg. One žive u seoskoj sredini u kojoj se veš i dalje pere na ruke, gde se deca rađaju van bolnice, a snahe brinu o bolesnim majkama svojih nevernih muževa. Pate zbog neuzvraćenih ili nemogućih ljubavih. Ipak, govoriti nije reč koja zaista opisuje ono što ova zbirka radi s ovom temom. Više nego što bilo šta govori, ona prikazuje.''

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen. Razgovor će se moći pratiti uživo na YouTube-u i Facebooku.


Izvor: Fraktura
 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu