Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Strašna Monika Herceg

Large dobitnice nagrade   foto by nina %c4%90ur%c4%91evi%c4%87

Dobitnice nagrade za Strašne žene godine; foto: Nina Đurđević.

Petak
05.03.2021.

Portal Voxfeminae i društveno poduzeće Fierce Women održali su drugu po redu dodjelu nagrada za Strašne žene godine na kojoj je predstavljeno pet ovogodišnjih dobitnica koje su dale značajan doprinos rodnoj ravnopravnosti i društvenoj pravednosti u Hrvatskoj u prošloj godini.

Dobitnice nagrade su spisateljica Monika Herceg, pravnica Antonija Petričušić, novinarka Maja Sever, odvjetnica Zrinka Bojanić i tim Zagrebačkog psihološkog društva.

Pet ovogodišnjih dobitnica odabrali su članovi i suradnici udruge K-zona između više od 60 nominiranih pojedinki i kolektiva, a uručeni su im portreti koje su za njih izradile ilustratorice društvene igre Fierce Women, Tea Jurišić, Helena Nemec, Ana Salopek, Sindy Čolić i Ana Kovačić.

Dodjela ovih nagrada nije samo nacionalna priča, već i međunarodna. Prošle godine nagrade su dodijeljene u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Irskoj i Hrvatskoj, a ove će se godine dodijeliti u Sloveniji (Mesto žensk) te Srbiji (BeFem i Femix).

Čestitke svim strašnim ženama, znanima i neznanima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu