Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Zagorka na daskama

Large ciklus predavanja
Petak
09.12.2022.

Vratimo se na početak 20. stoljeća u kojemu se Zagorka, osim novinarskim radom, počinje ozbiljnije baviti i književnim radom. No odlučuje se pozabaviti i kazalištem. Što je Zagorka pripremila za kazališne daske, koliko je bila izvođena i kakva je bila recepcija njezinih komada?

Iz Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorka pozivaju na predavanje Nede Novosel pod nazivom Zagorko, uistinu ste vještica! u srijedu, 14. prosinca 2022. u 19 sati. 

Pronađite svoje mjesto za stolom u razgovoru sa Zagorkom i njezinim kritičarima i otkrijte koje su to njezine drame i dramatizacije izvođene na kazališnim daskama, s posebnim osvrtom na njezino najpoznatije i najpopularnije djelo – Gričku vješticu. Uz nezaobilazan kontekst kazališnih prilika i vremena u kojemu Zagorka stvara, naći ćete se u kazalištu 1916., 1929., 1932., 1936. i 1939. godine na premijerama Vještice. Periodika iz spomenutih godina dat će uvid u recepciju dramatizacije Zagorkina najpoznatijeg romana, a Zagorka će nam otkriti koliko je ponekad nezahvalno svoje najpopularnije djelo prepustiti kazališnoj produkciji. 

Kako biste skratili vrijeme do razgovora, predlažemo da bacite oko na članak o tribini posvećenoj književnicama i protagonistkinjama kriminalističkog žanra, a na kojoj je bilo riječi i o Zagorki.

Evo Facebook eventa za potvrdu dolaska. Vidimo se u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorka na adresi Dolac 8!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu