Srijeda
06.02.2008.

Goran Kokoruš
A+ A-

Otišli smo na večeru jedan dan, a on mi se počeo žaliti kako smo do sada išli samo na mjesta koja sam ja birao i kako bi bilo u redu da večeras odemo negdje po njegovom izboru.

- Mikhail, već je pola 11 a vani pljušti kiša – odgovorih mu znojeći se od ljutih škampi koje su se činile živima.
- Znam, ali taxi stoji na svakom koraku – odgovorio je spremno.
- A gdje bi ti želio ići?
- Pa na karaoke – odgovorio je.
- Ali ja ti ne pjevam.
- Pa ni ne trebaš pjevat.
- A nemam ni bahta više u džepu.
- Ja plaćam – odgovorio je spremno.

Uletio sam na prednje sjedalo taksija i dao upute vozaču. Okrenuo sam se prema Mikhailu i shvatio da on nosi hot pants tu večer. Dieselove kratke hlače od tekstila s velikim slovom D koje otkrivaju njegove depilirane noge. Progutao sam knedlu i okrenuo pogled prema cesti. A jesam i ja idiot pa da se nagovorim da idem u karaoke bar s ovom ruskom dvocijevkom, proleti mi misao paralelno sa sky trainom iznad nas. Taksist začudo nije rekao ni riječi. Valjda jer je njega vidio, a nije moja frizura nije bila baš neka da bi ostavila dojam.

Izletili smo iz taksija i potrčali preko ceste u haustor. Kiša je pljuštala a trebalo nam je nekoliko trenutaka da uočimo kako je 'Jenny's karaoke bar' par metara dalje. Potrčali smo i uletili skoro pa potpuno mokri.

Za šankom je stajalo petero konobarica, a u jednom separeu je bio Tajlanđanin sa tucetom žena i bocama domaćeg viskija na stolu. Imao je mikrofon na ustima i pjevao nekog tajlandskog Mišu Kovača. Spot se vrtio na plazmi a tekst je curio u doljnjem dijelu ekrana, poput sperme sa ustiju šankerice u 'Lolita's blow job baru'.

Mikhail i ja smo sjeli par separea dalje od njega. Prišle su nam po dvije konobarice brišući nas toplim, vlažnim maramicama, poput onih u avionu. Bio sam zadovoljan izborom bara, uvjeren da mi neće biti neugodno. Naručili smo bocu Beefeater gina i par tonica. Mikhail je tražio da mu daju popis pjesama koje imaju za karaoke.

Prije mi je pričao kako je pjevao u blues bendu i kako voli Zeppeline, Doorse, Stonese.. Nadao sam se da će otpjevati par pjesama u tom stilu i da ćemo krenuti dalje. Konobarice su nam natočile pića i odmaknule se par metara do šanka, nestrpljivo čekajući početak našeg nastupa. Kada je Mikhail odabrao pjesmu, zamolile su već spomenutog Tajlanđanina da nam prepusti mikrofon. Ponudile su dva, no ja sam svoj odbio.

Mikhail je počeo s Beatlesima i njihovom 'Love me do'. Sve su konobarice počele pljeskati u ritmu i pjevati na refrenu, a Mikhail se uživio. Ja sam se primio boce i pretvarao da nešto pišem po mobitelu. Skoro je proplakao na Sinatrinu 'My way' a konobarice su se počele smijati i pogledavati u mom smjeru. Stisnuo sam ramena, napravio kolut očima u njihovom smjeru i nazdravio im. To ih je nasmijalo pa su mu se pridružile na refrenu tješeći ga. Nisam se mogao toliko brzo opiti koliko je on brzo počeo stremiti prema gej stvarima. Nastavio je sa 'I will survive', na 'Dancing Queen' od Abbe su mene počele nagovarati da pjevam, a kad je počeo pjevati Madonnu, Mikhail se dignuo i očito pomislio da nastupa na Wembleyu, a ne pred petero konobarica. Svaki put kad bi Mikhail i njegov prateći bend došli do refrena ja bih iskapio čašu, no ni to nije bilo dovoljno brzo.

Izlazeći iz wc-a dočekala me jedna od konobarica, jedna od rijetkih debelih Tajlanđanki, koja me počela masirati govoreći: '' I go with you''. Na tajlandskom sam joj odgovorio da nejde samnom, a ona se iznenadila i počela vikati svojim prijateljicama. Vratio sam se do Mikhaila koji je i dalje pjevao, stojeći i zatvorenih očiju. Sad su mi sve konobarice počele vikati nešto na tajlandskom što nisam mogao razabrati u potpunosti.

Mikhail je otvorio oči i shvatio da mu je bend zaokupljen drugim stvarima. Dok sam objašnjavao curama da minimalno pričam njihov zajebani jezik, Mikhail si je promijenio pjesmu.

Krenuo sam prema čaši, no dok sam shvatio da je pustio pjesmu iz 'Titanica', zgrabio sam bocu kaneći je progutati odjednom. Pa ne zovu me uzalud Gutačem. Cure su sad počele pljeskati i vrištati na taj moj potez, a Mikhail se izbezumio, opet su mu drugi nehotice krali slavu. Uzeo je svoju čašu, skočio na stol i počeo pjevati 'I see you, I feel you'. Primio se desnom rukom za grudi, nakrenuo vrat na lijevu stranu i opet zažmirio. Te obrijane nožice sad su došle do potpunog izražaja. Stajao je nasred stola koji je u tom trenutku bio pramac Titanica, a ja sam bio lik s krme toneći u hladno more neugode. Puštao je suze pjevajući, one smijući se a ja sam sjeo, zapalio cigaretu i naručio pivo.

Jedini gost koji je bio uz nas odavno je otišao. Gazdarica je rekla da imamo pravo na još samo jednu stvar i da će onda morati zatvoriti. Za kraj nam je otpjevao 'Like a virgin' sjedeći. Nisam to više mogao podnijeti.

Sjeli smo u taksi i vratili se u soi Nana. Bilo je vrijeme zatvaranja go-go klubova pa smo sjeli u 'Big Dogs bar', kako bi gledali hrpetinu ljudi kako prolaze.

Naručili smo pivo a on je započeo razgovor.

- I šta misliš, kako pjevam?
- Odlično – uzvratih, ne želeći započeti tu temu.
- Jel stvarno tako misliš?
- Stvarno tako mislim - odgovorih.
- To mi puno znači – kaže on podižući pivo da nazdravi.
- Zaboli me kurac šta ti to znači – rekon na hrvatskom, sretan što više nisam pod torturom Staljinovih dvocijevki željnih nezasluženog respekta.

Nakon što je prošlo stotine kurvi, ladyboya i muškaraca nepoželjnih za bjelkinje, Mikhail opet započne razgovor.

- E, jučer sam bio ovdje i vidio sam najljepšu ženu ikada u Tajlandu, onako kao da je mješanka, pola Europljanka, pola Tajlanđanka. Mogla bi naići, činilo mi se da radi kao freelancer.
- Ajde baš me zanima – odgovorih, nadajući se da bi i on mogao naći neku koja bi njemu pasala.

Tvrdio je da je bipsić ali je davao dojam da više naginje na mušku stranu. Pola pive poslije, uzbudio se.
 
- Evo je, jebote, ne mogu vjerovati – ushićeno uzvikne Mikhail.

Žena se kretala u našem smjeru a kad se približila na par metara rekoh Mikhailu:

- Mikhail, to ti je ladyboy!
- Ma daj molim te, nema šanse – odgovori on napola uvrijeđeno.

Pozvao sam je da sjedne s nama na cugu. Rekla je da ne može, da žuri na posao, a Mikhail je dodao da ćemo joj mi bit posao ako nam bude odgovarala. Nasmiješila se a Mikhail joj je privukao stolicu s njegove lijeve strane. Ponudio joj je da sjedne, zagrlio je i poljubio u obraz. Okrenuo se prema meni i rekao:
- Jesam ti rekao da je predivna, hoćemo ju zajedno?
- Mikhail, kao prvo to je ladyboy, a kao drugo s tobom mi se baš i ne kara – odgovorih.

Pogledao ju je od glave do pete polako, kao da traži neke tajne znakove koje ja vidim i odgovorio:

- Joj kako ti sereš, šta se tako praviš pametan?

Okrenuh se prema njoj i upitah je na tajlandskom da li je ladyboy.

- Chai krab! – odgovorila je potvrdno. Mikhail je napeto očekivao odgovor.
- Cap cap? – upitah ju aludirajući na to da li se riješila kite.

Okrenula se prema njemu i rekla: "I have dick, same same you are" i pokazala prema njegovom međunožju, no dok je skužio Mikhailove hlačice, uzbudio se i ladyboy nadajući se da bi ga Mikhail mogao riješiti.
Pogledao ga je razočarano i upitao opet, kao da nije vjerovao svojim ušima: Have dick?
 
Ladyboy se nasmiješio i potvrdnuo odgovorio. Sise je već odavno napravio ali nikako da skupi pare da se riješi i kite. Mikhail je maknuo ruku s ramena ladyboya, primio pivu i razočarano zaključio FUCK.

Ladyboy se ispričao da mora na wc. Pitao sam se da li je ušao u muški ili ženski a Mikhail je započeo:

- Koje su ovo gluposti, pa šta je ovo? Jel ti ne vidiš kako je lijepa?
- Ajde ima ih koliko hoćeš, nemoj se sad bedirat – odgovorih mu.
- Ma kako da se ne bediram... Ja prcam i muške i ženske, ali kako da nju jebem kad je gore predivno žensko a dolje ima kitu? Ja jebem ili muške ili ženske ali ljudsku sfingu ne mogu, toliko perverzan ni ja nisam. Jebala ju operacija. Idem doma drkat kao monoseksualac, ti plati.

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.