Ponedjeljak
19.03.2018.

Homo Climaticum 2018.
Extra_large_hc2018
A+ A-
Homo Climaticum 2018. je druga antologija klimatske fikcije nastala u suradnji Zelene akcije Bookse
 
Što će klimatske promjene značiti za nas osobno? Kako će promijeniti što jedemo, gdje živimo, koga štitimo i kako se organiziramo? Kako će utjecati na druge, koji žive u drukčijim sustavima i geografskim širinama? Kako će svijet prihvatiti promjenu - izolacijom ili solidarnošću? Odgovore smo potražili putem natječaja za najbolju cli-fi poeziju i prozu.

Odabrani radovi, riječima predgovornika Mladena Domazeta, "ukazuju nam na važnost drveća koje već sad stabilizira promjene nebeskih prilika, nestalnost morske obale koju uzimamo zdravo za gotovo i na iskustvo prirode posredovano prodajnom logikom i kupovnom moći. Nakon tih veduta iz neželjene budućnosti, možda ćemo se zagledati kroz prozor, razlučiti dim toplane od večernje riječne magle i potražiti prijateljicu koja zna tko se bolje razumije u proizvoljne izbore koje kao zajednica, društvo, država i čovječanstvo baš sad činimo na putu prema budućnosti oblikovanoj klimatskim promjenama."
 
Antologiju čine 24 prozna i poetska rada podijeljenih u pet cjelina, okupljenih oko pet najboljih radova (koje su napisali Filip Granatir, Vanja Mitrović, Nataša OzmecSandra Vlašić Nada Vukašinović) i prigodnih ilustracija Stipe Kalajžića.

Ova antologija nastavak je prethodno objavljene, sada besplatno dostupne antologije Homo Climaticum. Obje knjige mogu se nabaviti u Zelenoj akciji u Frankopanskoj ulici u Zagrebu.

 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.