Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

Large 120134380 3385424211504465 5276642757869318987 o
Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulturne scene, koji vode Kulturtreger (udruga koja vodi Booksu) i Kurziv (udruga koja vodi portal Kulturpunkt.hr).
Centar je otvoren u prosincu 2011. u prostoru Bookse i od tada radi kao otvoreni arhiv materijala proizvedenih u polju nezavisne kulture u Hrvatskoj od početka devedesetih godina do danas. Centar arhivira tiskane materijale (časopise, fanzine, novine, postere, flajere, programske knjižice, knjige, kataloge, brošure…), audio i video materijale (glazbu i filmove producirane na nezavisnoj sceni, dokumentarne snimke, umjetničke radove…), fotografije, pressclipping i promotivne dodatke (torbe, majice, bedževe…). U Centru se ti materijali prikupljaju, obrađuju, čuvaju, katalogiziraju, digitaliziraju i prezentiraju te su na jednom mjestu trajno i besplatno dostupni na korištenje svoj zainteresiranoj javnosti. 
Centar za dokumentiranje nezavisne kulture prvenstveno je namijenjen projektima udruga građana, umjetničkih organizacija, mreža i platformi, neformalnih grupa i inicijativa te umjetnika i pojedinaca koji djeluju i stvaraju u polju nezavisne kulture.
Više informacija na web stranici Centra.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu