Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Libra Libera (21/2007.)

Book 4538

Autor:

Izdavač: Autonomna tvornica kulture

Godina izdanja: 2007

Cijena: 35,00 kn

Broj stranica: 176

Uvez: meki

Časopisi

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

1. Američki komičar MADDOX: Američki satiričar armenskog podrijetla George Ouzounian proslavio se svojim sablažnjivim, sarkastičnim i politički totalno nekorektnim komentarima o "pravom muškarcu". Libra donosi kompilaciju tekstova s njegove stranice The Best Page in the Universe i nekoliko poglavlja iz knjige 'Abeceda muškosti'

2. Kineska proza - WANG XIAOBO: Kineski autor, čija je rana smrt vjerojatno pridonijela stvaranju kulta, odradio je sve bolne kineske teme. No Wangove priče su projektili usmjereni u metu stereotipa. Odnos umjetnika-zatvorenika i nadzornice-mučiteljice u radnom kampu za preodgoj u priči '2015', ili pisca-disidenta i policajca skrivenih homoseksualnih sklonosti u ekraniziranoj 'Istočna palača, zapadna palača', prave su razglednice iz Onostranosti, orwellijanskog planeta na kojem se isprepliću ljubav i ropstvo, seks i umjetnost.

3. Strip - JOSÉ MUÑOZ I CARLOS SAMPAYO: JOE'S BAR
José Muñoz i Carlos Sampayo autori su poznatog serijala stripova o Alacku Sinneru. Riječ je o noir krimiću koji nastaje na tragu klasične priče o ciničnom privatnom istražitelju. No kako kriminalistički zaplet blijedi iz epizode u epizodu, jača socijalni kontekst života u iseljeničkim četvrtima New Yorka.

4. Domaća proza - DARKO VRLAC: 'Smaknuće romana ili struja pomućene svijesti'.
Libra objavljuje odlomke iz romana Darka Vrlca koji se svojom pomućenom strujom svijesti promaknuo u jednog od obečavajućih autora.

5. Zatvorska književnost u izboru Aljoše Antunca - DJECA MRAČNE NOĆI: Blok je izbor nekih od najboljih književnih radova nastalih u zatvoru. Aljoša Antunac, koji je i sam u svojim prozama zaokupljen ljudima iz polusvijeta koje je odredilo nasilje i neprilagodenost, predstavlja odlomke romana Caryla Chessmana 'Ćelija 2455'i poeziju Aleksandra Panagulisa i Stephena Waynea Andersona.

6. STRANA TIJELA U REKTUMU: Tijekom godina iz rektalnog su područja izvađeni različiti predmeti - boce, svijeće, voće, povrće, vibratori, shakeri za koktele, polietilenske vodovodne cijevi, kobasice, loptice od spužve, loptice za baseball, šivaće igle, marihuana, unutarnja guma za bicikl ispunjena pijeskom, aluminijska cijev, drske od metle i staklene cijevi. Libra donosi izbor najljepših priča s web-stranice Rectal Foreign Bodies.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu