Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Quorum (1/2007.)

Book 4536

Autor:

Izdavač: Meandarmedia

Godina izdanja: 2007

Cijena: 25,00 kn

Broj stranica: 240

Uvez: meki

Časopisi

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Kontao sam, stvar bi trebala biti jednostavna. Ono, ja i moje pisanje puta dvi-tri kartice. A tamo - tekstovi vrve inteligentnim rečenicama, pojmovima za koje ti treba rječnik stranih riječi te lijepim i pametnim objašnjenjima stremljenja, ciljeva, želja i pozdrava. Sljedeća reakcija - najebo sam! Već vidim - ispast ću glup i nenačitan seljak jer nekako, jebiga, šta napisao da napisao, kako god okrenuo, pozvao se na ovo ili ono, stvar se svede na mene, moju mračnu sobu i komp. I nekad ide, nekad ne ide. Nekad ide jako dobro - istreseš pet kartica lijevom nogom u sat vremena, a nekad, nakon pet sati kucanja, izbaciš jedva karticu koju ni u Hrvatskom slovu ne bi objavio.
Pretpostavljam da bih trebao pisati o tim momentima u kojima "ide". Onda opet nekako, ako uspijem raščlaniti te trenutke u kojima "ide", ubit ću sve ono što u njima valja. Stvar je slična seksu - ako uspiješ raščlaniti sam čin, onda ga više ne moraš ni upražnjavati. Baš je u tome čar cijele stvari - u tome da o pisanju kao i o seksu možeš razmišljati danima, možeš napisati knjige i knjige, postoje i studiji koji se njima bave, ali ti ništa od tog ne garantira da ćeš postati pisac ili jebač. Stvar je u praksi, u guštanju u cijeloj toj priči, u onom momentu nakon znojenja i upiranja u kojem iz samog čina izađeš smrdljiv ko govno i lagan kao perce...
 
 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu