Page arrow

Relations 3-4/2015

Book relations 3 4 2015 naslovnica

Autor:

Izdavač: Hrvatsko društvo pisaca

Godina izdanja: 2015

Cijena: 110 kn/15 eur kn

Časopisi

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U dvobroju na engleskom jeziku (3-4/2015) čitatelju se nude temati posvećeni Damiru Šodanu i Ivici Đikiću, autorima koji su svojim pjesničkim, dramskim, esejističkim i antologičarskim (Šodan) te proznim, publicističkim i novinarskim radom (Đikić) obilježili hrvatsku književnu scenu. Obojica autora predstavljeni su novim, za ovu prigodu vođenim intervjuima, kritikama njihova djela, te izborom iz autorskih opusa.

Dvobroj usto nudi i izbor iz suvremene hrvatske poezije novog milenija u izboru i prijevodu Damira Šodana u kojemu predstavljamo pjesništvo četrnaestoro domaćih pjesnika (Brnardić, Bajsić, Kirin, Rojc, Žilić, Herceg, Glamuzina, Vidaić, Pogačar, Prtenjača, Jagić, Tomaš, Ivankovac). Uz ovaj izbor iz suvremene domaće poezije Relations donosi i pjesme dvojice suvremenih klasika: Krleže i Kaštelana, u prijevodu Darka Suvina, te dramu jednoga od istaknutijih naših dramatičara srednje generacije Tomislava Zajeca.

Glavni urednik: Roman Simić Bodrožić
Urednica: Jadranka Pintarić 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu