Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Riječi (4/2009.)

Book 6134

Autor:

Izdavač: Matica hrvatska

Godina izdanja: 2009

Broj stranica: 0

Časopisi

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Urednica Ðurđica Vuković.

U poetskom bloku objavljena je poezija Božice Zoko: Sestro, nevjesto; Nataše Nježić: Glasnije od kiše; Tonija Matošina: Pjesme; Milana Fošnera: Stihovi su sakriveni u bocama piva; Valentine Badanjak: Kiša kao žena.

Prozna cjelina donosi, tekstove Ive Šakić Ristić, Neve Lukić, Dubravka Krstića.

Slikarstvo je obrađeno u esejističkom bloku u kojem Božica ZokoNesvršeno počelu piše o slikarstvu Marijana Jevšovara, a Ivica Župan o izložbi slika Davora Krelje, koji je slikovnim prilozima predstavljen u ovom broju. Objavljeni je i prikaz Alme Trauber likovne monografije Striegl – Animalizam.

Emin Armano u rubrici Glazbena baština piše o obnovi orgulja u Hrvatskoj i o fondu povijesnih i spomeničkih orgulja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na ovogodišnje Kvirinove poetske susrete podsjeća nas Petra Sigur, a u tematskom bloku Društvo objavljen je tekst Daše Poredoš Lavor Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) i obitelj.

Časopis završava s tekstom Monoton Predraga Vrabeca.

Svakako treba naglasiti da u ovoj jubilarnoj godini  izlaženja časopisa 1969.-2009. uz Riječi objavljena je i Bibliografija časopisa Riječi kao zasebna knjiga autorice Ðurđe Zorko.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu