Srijeda
17.04.2013.

Humor a ne tumor
A+ A-

Knjiga Humor a ne tumor Vide Borš je prva knjiga biblioteke Rakova obratnica koju Algoritam objavljuje u suradnji s udrugom 'Humor, a ne tumor', koja se posvetila edukaciji i prevenciji raka. Prihod od knjige ide u dobrotvorne svrhe.

Vida Borš, arhitektica, glazbenica i plesni pedagog dvije je godine vodila svoj dnevnik na istoimenom blogu i postala neobično popularna. Preminula je 28. travnja 2011. od raka u 31. godini života.

Zapisi Vide Borš su dirljiv i nevjerojatno hrabar tekst oboljele osobe koja u svakom trenu slavi život, koja se nada i nada, bori i bori, osobe iz koje zarazna plima plemenitosti i duhovitosti ne ostavlja ravnodušnim baš nikoga.

Veličanstveno nošenje s teškom bolesti, od prve pojave karcinoma dojke, preko njegova širenja na kosti, pa konačno do metastaza na mozgu, autorici Vidi Borš ni u jednom trenu nisu pomutili sliku svijeta ili u njoj razvili malodušnost. Zadnji je zapis objavila dva dana prije smrti.

Ova je knjiga dokument jednog velikog, premda kratkog, života, knjiga koja daje snagu oboljelima, ali i svima onima koji imaju sreću biti zdravi i uživajući u životu pokazati koliko su time povlašteni, koliko je život dragocjen i smislen.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.