Petak
29.11.2019.

Naše trube izazvale su tišinu
A+ A-


Antologija suvremene književnosti Egipta objavljena u sklopu Booksine Revije malih književnosti.

Uz antologije Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju (Antologija suvremene književnosti Levanta, 2017.) i Ovo tijelo nije kuća (Antologija suvremene književnosti Magreba, 2018.) ovom Antologijom zaokružili smo potez od Sirije do Maroka. Budući da je u arapskom svijetu Egipat svojevrstan centar kulturnog života, mjesto kome se utiču svi koji žele da se njihov glas čuje, ova Antologija posvećena je samo toj zemlji.

Različiti senzibiliteti, jezični registri i tematski okviri tekstova u Antologiji daju nam naslutiti bogatsvo egipatske književne tradicije, ali i njezinu organsku povezanost s drugim svjetskim književnim krajolicima. Tekstove različitih generacija pisaca spaja misao o slobodi: točnije deset autorica i autora koji su uslijed nedavnih političkih promjena u svojoj domovini raseljeni po cijelom svijetu i koji ne odustaju od borbe za slobodu čovjeka, riječi i umjetnosti.

I ove godine selekciju autorica i autora za antologiju napravila je Zeina Halabi.

Knjigu su uredile Miljenka Buljević i Ivana Dražić.

Prevoditeljice s arapskog su Antonia de Castro Burica i Anita Ćosić, a s engleskog Sara Tomac.

Knjigu možete kupiti u Booksi po cijeni od 70kn.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.