Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvadratura duge

Book 4464

Autor: Dorta Jagić

Izdavač: AGM

Godina izdanja: 2007

Cijena: 74,00 kn

Broj stranica: 75

Uvez: meki

Poezija

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Vertikalne i horizontalne mogućnosti svakog stanja uvijek su samo mogućnosti – malo je onog što pojedincu ostaje kao praktično životno iskustvo. Ipak, svi svjetovi kojim su nas učili pa kojima su nas često i naučili prostor su mogućnosti, u kojima, čini se propitujemo sve prije nego pamćenje: zavaravanje, bijeg, laži, otklone, vizije, nade, opstojnost uopće. Sazdan od svih autoričinih slutnji i znanja, poetski svijet Dorte Jgić ukupnost je svemira u kojem zvijezde ne uspijevaju dokinuti crnu rupu vremena. Poezija koja svojom upornošću nadrealnog, simboličnog i neočekivanog, ali dorečenog, pismenog i emocionalnog doživljaja pojedinca u svijetu ne treba senzacionalizam izvan riječi ni transparent kao poruku. Dorta Jagić ima povjerenje riječi i u vrijeme za osjećaj kao izvorište pjesme.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu