Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Mesari

Book 6361

Autor: Drago Glamuzina

Izdavač: Profil

Godina izdanja: 2009

Cijena: 99,00 kn

Broj stranica: 68

Uvez: tvrdi

Poezija

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

u skladu s imenom zbirke, mogli bez ustezanja nazvati mesarenjem, uzajamnom tetovažom, borbom za pravo glasa Drugoga.

Njeni junaci se susreću u gotovo klasičnim situacijama u kojima se ovjerava priča o tijelu - tijelu i njegovim strastima i strahovima, žudnjama i novootkrivenim tajnama, tijelu izloženom, uznemirenom, ispresjecanom ožiljcima kojima se daruju muškarci i žene. Ali Glamuzina je senzibilan čitatelj stanja jezika, on kontrolira putovanje u svijet vlastite intime, a investicija vlastite kože u tekst i njezino iznošenje pred lice svijeta tempirani su i nadaju se u ravnoteži između seksualnosti i erotičnosti, privatnosti i javnosti, melanholije i pomirljivosti.

No, najlepši dio Mesara jest onaj koji ne podliježe direktnoj kritičarskoj i čitalačkoj intervenciji: to je zbirka pesama koja u zadivljujućoj pjesničkoj intonaciji i provokativnom tematskom inventaru traje u lovu za udarcima nevidljivih peraja kroz Svemir, kroz literaturu, filmove, kroz neizrečenu severovsku muziku sfera.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu