Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Početne koordinate

Book mh2

Autor: Monika Herceg

Izdavač: SKUD Ivan Goran Kovačić

Godina izdanja: 2018

Cijena: 70 kn

Broj stranica: 88

Uvez: meki

Poezija

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Monika Herceg dobila je nagradu Goran za mlade pjesnike 2017. godine, a nagrađeni rukopis dorađen je i objavljen kao zbirka naslova Početne koordinate.
"Knjiga Početne koordinate čvrsto je koncipirana i iznimno dobro izvedena poetska zbirka. Njome se autorica upušta u avanturu promišljanja i ispisivanja događaja i osoba vezanih uz tematiku vlastitog porijekla, iznova gradeći iz pjesme u pjesmu vlastiti, fluktuirajući identitet, koji se od ishodišta neprestance mijenja u prostoru i vremenu, ali istovremeno se kreće po pravilnim putanjama životnih ciklusa, kako autorica sama navodi: generacijama čuvamo tajnu / da ptice zapravo ne umiru / s prvom južinom / u njima ožive sunčeve pjege / koje ih vrate na početne / koordinate. Polazeći tako od vlastitih iskustava iz djetinjstva, porodice ili zavičaja, ona govori i o općim, a toliko suvremenim iskustvima kao što su izbjeglištvo, u opreci s bijegom, rat ili smrt." (Slađan Lipovec)

Monika Herceg (1990., Sisak) je studentica fizike, pjesnikinja i članica uredništva časopisa Poezija. Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i na portalima u Hrvatskoj i regiji, na Trećem programu Hrvatskog radija te u antologiji pjesnikinja Ovo nije moj dom. Uz Gorana, osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju, Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra "Stevan Sremac" 2017. Izbor iz njene poezije može se pronaći na portalu Kritična masa.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu